Ассаламу алейкум❕
Куркумин это натуральный краситель с ярко желтым или оранжевым оттенком. Его производят в основном из растения куркумы(Curcuma Longa) и других растении из семейства имбирных. Куркумин является разрешенным (ХАЛЯЛЬ)пищевой добавкой, так как имеет растительное происхождение.
Влияние на организм:
Полезные свойства куркумы были известны еще до.н.э.Куркума широко применялась в Индии для лечения многих заболевании. Куркумин имеет ряд полезных свойств таких как противовоспалительным, противоокислительным, противоопухолевым. Ученые выяснили куркумин обладает противораковым свойством. Оказалось что куркумин вызывает естественную смерть раковых клеток, без отрицательного воздействия на здоровые.
Кроме этого было доказано что куркумин препятствует накоплению бета-амелоидов в мозге людей с болезнью Альцгеймера, и разрушает тромбоциты, вызываемые этой болезнью. Другие исследования показали, что куркумин(Е100) может восстанавливать функциональное состояние клеток сердца.
Конечно нельзя забывать о том что чрезмерное употребление полезных веществ может вызвать отрицательное влияние. Сведения о вредных свойствах крайне малы,поэтому исследования влияния куркумина на организм человека продолжаются.
_____________________________________________
Куркумин (Е 100)
Куркумин- табигый боёк, ал ачык сары же кызгылт-сары түстө болот. Бул боёк куркума жана имбирь өсүмдүктөрүнөн өндүрүлөт. Куркумин өсүмдүктөн алынып жасалгандыктан бул азык кошулмасы адал (ХАЛАЛ) болуп эсептелет.
Куркуманын көп пайдалуу касиеттери бар, алар биздин доорго чейн эле маалым болгон. Көп жылдар бою Индияда ар түрдүү ооруларды айыктыруу үчүн кенен колдонгон.
Куркумин мисалы, сезгенүүгө каршы, антиоксидант, рак илдетине каршы сыяктуу пайдалуу касиеттери бар. Окумуштуулар куркуманын ракка каршы касиетке ээ экенин байкашкан. Анткени куркума рак клеткаларынын табигый өлүмүнө себеп болот. Ошондой эле альцгеймер оорусу бар адамдарга куркуманын пайдасы бар экени далилденген. Башка изилдөөлөр бул куркумин (E100) жүрөк клеткасынын иш абалын калыбына келтирүү мүмкүн экенин көрсөткөн.
Албетте, биз пайдалуу азыкты ашыкча колдонсок, ал ден солукка терс таасирин берээрин эстен чыгарбашыбыз керек. Куркуминдин зыяндуу касиеттери жөнүндө маалымат аз болгондуктан, азыркы күнгө чейн излдөөлөр уланып атат.